Billed mgl - men det smagte skønt
(DDV-bog: Supersund Fastfood)
Satay Kylling med grønne bønner og andre ovnbagte grøntsager
170g kyllingefilet
Sataysauce:
15g peanutbutter
15g kokosmælk
25g løg
1 fed hvidløg
saft og reven skal af 1 lime
en lille rød chili
½ citrongræs
1 skive frisk ingefær
et par stænk fishsauce
salt og peber
Kom peanutbutter, kokosmælk, pillet løg og hvidløg i en minihakker med saft og skal af en limefrugt.
Kør til det er ensartet cremet.
Smag saucen til med finthakket chili, citrongræs fishsauce og salt og peber.
Skær kyllingefiletten i lange strimler ikke for tynde og kom dem i saucen i bred skål med låg.
Lad det marinere i et par timer, inden kødet trækkes på spyd. Sørg for der ligger godt med sauce på kødet.
Vil du have dem på havegrillen er det bedst at lægge dem på et stykke sølvpapir el. lign.
De kan steges i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.
Kog ca 150 grønne bønner i ca. 8-10 min. i letsaltet vand.
Del nogle grøntsager i mindre stykker og kom lidt olie, vand og salt og peber ved.
feks. Porrer, rødbede, gulerødder og lad dem stå i ovnen el. grillen i ca. 30 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar