mandag den 20. februar 2012

Ærtefalaffel med rødbedepesto


DDV-bog: Supersund Fastfood

200g ærter (frosne kan gå - men det bliver lidt blødere i konsistens) Ulla synes ikke der er forskel
1 æg
25 g reven parmesan ost (45+)
75 g tilberedt couscous
2 spsk hakket mynte
salt og peber
10 g olie til bagning
Rødbede pesto
50 g kogt rødbede
45 g mandler
1 spsk balsamico eddike
15 g olie
lidt reven citronskal
salt og peber

Kom ærter, æg, reven parmesanost, couscous, mynte, salt og peber i en foodprocessor.
Kør ingredienser til en fars.
Rul farsen til kugler på størrelse med en valnød og pensl dem med i olie.

Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag dem i en 200 grader varm ovn
i ca. ½ time, til de er gyldne og sprøde.
Kom Rødbeden i en minihakker sammen med mandler, balsamico eddike og olie.

Kør det godt sammen til en grov pesto og smag til med reven citronskal og salt og peber
.
Server Ærtefalaflerne med rødbedepesto og evt en grøn salat til - eller 1 -
2 tomater skåret i skiver eller både og med rå løgskiver på.
(det er bedst at bruge friskbælgede ærter)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar